Rackets & Bespanservice

Bestel Nu:

Uw Bespanning

Waarom:

Hoewel u uw bespanning wellicht niet stuk slaat, verliest uw bespanning na verloop van tijd zijn spanning en veerkracht. Het speelcomfort neemt dan af. Laat uw racket eens opnieuw bespannen met een nieuwe snaar en voel direct het verschil. Een nieuwe grip erbij en uw racket voelt weer als nieuw.

Hoe vaak:

Voor een recreatieve speler die gemiddeld 1 x per week tennist, adviseren wij om uw bespanning 1 x per jaar te vernieuwen. Voor wedstrijdspelers die meerdere malen per week spelen, adviseren wij om uw bespanning minimaal 2 x per jaar te vernieuwen. Bespanning kapot geslagen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Makkelijk geregeld:

Racketcentrum Ramele bespant uw racket met een nieuwe snaar en plaatst een nieuwe grip. U kunt uw racket inleveren bij uw tennistrainer of aan de bar. Wij zorgen ervoor dat u uw volgende training speelt met een nieuwe bespanning.


Squash

De verschillen tussen squashrackets zijn extremer dan bij tennisrackets. De vorm van verschillende frames loopt uiteen van bijna rond tot druppelvormig. In het algemeen geldt dat een relatief lang racketblad bij dezelfde spankracht meer power geeft. Squashsnaren hebben een kleinere diameter en worden minder hard gespannen, maar verder gelden de beschreven basisprincipes zowel voor tennisrackets als voor squashrackets.

Hoe vaak:

Ook voor een squashspeler geldt dat je het beste je racket ook minimaal 1x per jaar kan bespannen. Elke bespanning verliest na verloop van tijd door rek en uitdroging zijn elastische en dempende kwaliteiten, zelfs als er niet mee gespeeld wordt! De snaar verwerkt daardoor de energie van de slagen steeds minder goed en trillingen worden minder gedempt.